måndag 3 oktober 2011

Blåbärsmousse

Räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta.

200 g blåbär
2,5 gelatinblad
1 msk socker
0,5 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphia ost
2 dl grädde

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 min. Koka upp blåbär, vatten och socker. Sila bort skalen från blåbären, pressa bären mot silen så man får ut all fruktsaft. Rör ner de urkramade gelatinbladen och vaniljsockret i blåbärsblandningen. Låt kallna i kylskåp. Rör philadelphia osten lite lösare, blanda upp med blåbärsblandningen. Vipsa grädde rätt så hårt. Blanda ihop alltsammans. Känns moussen för lös, låt den då stå till sig i kylskåpet.

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det var med blåbärsmousse! Kan jag varmt rekommendera :)

    Kram

    SvaraRadera